365 NAPI HÍRLEVÉL

ASTON MARTIN VALKYRIE

Az Aston Martin Valkyrie egy hiperautó, amely a szénszálas szerkezetével és a F1 ihlette formatervével száll versenybe ellenfeleivel. A zseniális versenyautó-tervező, Adrian Newey tervei alapján készült. Konkrétan egy 1139 lóerős V-12-es hibrid motorról beszélünk, amelyet egy IMSA GTP prototípusnak megfelelő, versenykész, aerodinamikus formába csomagoltak. Az Aston Martin a Valkyrie túlvilági képességeit a munkatársak lenyűgöző listájának támogatásával fejlesztette ki, beleértve a Rimacot, és a Cosworth, a Multimatic és a Michelin versenybeszállítóit – mindegyikük a saját szakterületén járult hozzá a munkához. figyelembe véve, hogy a végsebesség elektronikusan korlátozott 220 mérföld/óra. A dicsőített 60 km/órás sprintet állítólag 2,5 másodperc alatt teljesíti, de ez a szám távolról sem tükrözi az autó vadságát. A Valkyrie a szándék és a vízió olyan tisztaságát képviseli, amely rendkívül ritka napjainkban és korunkban, és azok számára, akiknek megvan rá a módjuk, ez az egyik legexkluzívabb és legizgalmasabb jármű, amely jelenleg kapható.
A 2024-es Valkyrie nem szenved jelentős változásokat. A 2023-ra érkezett, Spider kiadás teljesen levehető tetővel és kissé alacsonyabb csúcssebességgel: 217 mérföld/óra a tetővel a helyén és 205 mérföld/óra a tető eltávolításával a végsebessége.
Ebben az autóban, a vezető és az utas egyaránt hátradöntött lábakkal ül, és alig van hely bármi másnak. A könnycsepp alakú pilótafülke szárnyas ajtajai szorosan záródnak, és a klausztrofóbiára hajlamos utasok – még a kis termetűek is – szűknek érezhetik magukat. Ez a hely zajos is, olyannyira, hogy fülvédő ajánlott. A Valkyrie teljesítménye kompromisszumokat diktál, elsősorban a hátsó ablak nélküli, szuper szűk kabint; egy kamerahármas a kabinban elhelyezett képernyőkre közvetíti a videót, hogy a hátulról látottakat is láthassa. Szerencsére létezik egy Spider változat is, amelyben a hely elosztása kedvezőbb. A szűkös pilótafülkéből a levehető tetőpanel formájában nyújt könnyebbséget. A kritikus adatok egyetlen OLED-képernyőn jelennek meg, és az autó összes kapcsolóját az F1-es stílusú kormánykeréken helyezték el, amely a be- és kiszállás megkönnyítése érdekében levehető. A négypontos biztonsági öv alapfelszereltség, több szín is variálható az autón.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass