365 NAPI HÍRLEVÉL

AUDI E-TRON

A legerősebb valaha gyártott Audi!

Az év elején a Porsche Taycan egy brutális ciklusközi frissítést kapott. Nagyobb teljesítményre, nagyobb hatótávra és még gyorsabb töltésre tett szert. Most a Taycan mechanikus ikertestvére, az Audi E-Tron GT is hasonló bánásmódban részesül. A modellpaletta három változatot tartalmaz: az Audi S E-Tron GT-t, az RS E-Tron GT-t és az RS E-Tron GT Performance-t. Ez utóbbi nemcsak az első elektromos Audi RS Performance modell, hanem a valaha készült legerősebb sorozatgyártású Audi koronáját is viseli.
Vizuálisan az új E-Tron GT nem annyira más, mint korábban. Néhány frissítést kapott, például a karosszéria színcsíkja és a 3D méhsejtes hűtőrács az RS modelleken. Az elülső légbeömlő nyílásai is kissé sportosabbak lettek. Az E-Tron GT azonban továbbra is megtartja az agresszív fényszórókat, a nyílra emlékeztető hátsó lámpákat és az alacsony, izmos kiállást, mint korábban. Mindkét RS modell kapott új felnit, az Audi klasszikus „Avus” kerékdizájnjának üreges küllős változatát.
Belül minden ismerősnek tűnik, szinte azonos műszerfallal, középkonzollal és információs és szórakoztató képernyővel. Az új digitális mérőműszert frissítették, hogy megfeleljen az Audi többi új elektromos járművének, és a kormánykerék is új. Minden modellben a kormánykerék felül és alul is lapos, de az RS modellek piros csíkot kapnak középen, és két piros gombot „Boost” és „RS” felirattal. Előbbi 10 másodperces, 94 lóerős löketet biztosít, ami a szedán maximális erejét használja ki, míg az utóbbi gomb az autó két testreszabható RS vezetési módját váltja át. Nagy belső újdonság azonban az opcionális napfénytető, amely egy gombnyomással átlátszatlanból átlátszóvá válik.
A jelentősebb frissítések a karosszéria alatt történnek. A Taycanhez hasonlóan minden új E-Tron GT modell nagyobb teljesítményű, 105 kWh-s (97 kWh használható) akkumulátorral rendelkezik, amely közel 9 kilogrammal könnyebb, mint a régebbi, kisebb teljesítményű akkumulátor. Az új csomag lehetővé teszi, hogy a leghosszabb hatótávolságú S E-Tron GT akár 605 kilómétert is megtehessen a feltöltések között. Ha azonban tölteni kell, most már minden E-Tron GT modell támogatja az akár 320 kW-os töltést is, amelynél mindössze 18 perc alatt 10-ről 80 százalékra képes lesz feltölteni. A töltés azonban nem az egyetlen, ami gyorsabb. A csúcsminőségű Audi RS E-Tron GT Performance immár 912 lóerős teljesítményt produkál, ami több, mint bármely más Audi a történelemben.
Ez a hatalmas teljesítmény elmarad a Taycan Turbo S 938 lóerős csúcsteljesítményétől, de még mindig elegendő ahhoz, hogy az RS E-Tron GT Performance-t 2,5 másodperc alatt 0-100km/h-ra felgyorsítsa. Ami az S E-Tron GT-t illeti, ez a modell 670 lóerős és 3,4 másodperc alatt gyorsul 0-100km/h-ra. Végül a középső RS E-Tron GT 844 lóerős, és 2,8 másodperc alatt teszi meg a 0-100km/h sprintet.
Az aktív felfüggesztés mellett egy további, opcionális négykerekű kormányrendszer is található, amely alacsony sebességnél akár 2,8 fokkal az első kerekekkel ellentétes irányba fordítja el a hátsó kerekeket. Ez 62 centiméterrel csökkenti a fordulókört.
Amióta az Audi E-Tron GT először debütált, mindig a második kedvencnek számít régebbi, drágább, erősebb Porsche Taycan testvérével szemben. És bár a Taycan technikailag még mindig gyorsabb, és papíron megnyeri a csatát, a különbség minden eddiginél szorosabbra csökkent.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass