365 NAPI HÍRLEVÉL

AYRTON SENNA NSX-JE

🚗Tiéd lehet Ayrton Senna Honda NSX-e💵💰

Lehetőség nyílt arra, hogy megvásárold Ayrton Senna, a háromszoros Forma-1-es világbajnok tulajdonában lévő Honda NSX-et, akit széles körben minden idők egyik legnagyobb F1-es versenyzőjének tartanak. Az autó egy piros 1991-es NSX, amelyet Senna portugáliai otthonában tartott. 1991 volt az a szezon, amikor a brazil megszerezte a másodikat a három világbajnoki címe közül, amelyek mindegyikét a McLaren Honda csapatával nyerte.

Az autóhoz fűződő kapcsolata természetesen jól dokumentált:
Az F1-es csapat Honda-kapcsolatainak köszönhetően Senna szorosan közreműködött az NSX fejlesztése során, ami ma már mindig felmerül, amikor a korai NSX-ek szóba kerülnek (bár a tényleges hozzájárulási szintje vita tárgyát képezi).
Sennának két másik NSX-e is volt ebben az időben, de ez a piros példa könnyen a legismertebb: a Hondától kapta, ezt ábrázolták egy híres fotósorozatban, és az 1992-es Racing is in My Blood című dokumentumfilmben filmezték.
Néhány technikai információ: Honda NSX NA1
motor: 3.0L V6 274hp/7100-as fordulaton. 284Nm. Gyorsulása: 0-100km/h = 5,9mp.
Nem világos, hogy Senna még mindig birtokolta-e az NSX-et, amikor 1994-ben tragikusan meghalt Imolában, de az autó Portugáliában maradt 2013-ig, amikor jelenlegi tulajdonosa, Robert McFagan megvásárolta és az Egyesült Királyságba vitte. 2019-ben Imola körül köröztek vele Senna halálának 25. évfordulója alkalmából rendezett rendezvényen, és most, a 30. évforduló közeledtével megvásárolható az Auto Traderen.
Az NSX értéke már régóta emelkedik, az ilyen első generációs manuális autók alsó határa általában 60 000 font körül van, és könnyen 6 számjegyű a jó állapotú példányokért. Természetesen a „Senna-kapcsolat” tovább emelte ennek az árát. Valójában sokkal több: 500 000 font (~230mft).
Mégis, ez egy hihetetlen lehetőség, hogy nem csak az 1990-es évek egyik legnagyobb sportautóját birtokoljuk, hanem egy olyan F1-es versenyző által fejlesztett és birtokolt autót, akinek öröksége a sportban még 30 évvel a halála után is érezhető. Csak ezért félmillió Angol Font szinte csekélynek tűnik.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass