365 NAPI HÍRLEVÉL

CYAN VOLVO 1800

Az autó, amelyet Roger Moore vezetett A szent című filmben. (Saint). Vitathatatlanul a hatvanas évek egyik legszebb járműve, És ami a legfontosabb, egy olyan gép, amit elérhető áron kínáltak, az eredeti 1800-as.
Az egyik későbbi, nagyobb autó, az újjászületett svéd gyártású (1800S az S a svédet jelenti) egy átdolgozott 2.0 literes motorral készült. Amely 118 lóerőt teljesített, és 9,5 másodperc alatt gyorsult 0-62 km/órás sebességre.
A Cyan Racing által gyártott Volvo ára egészen az egekben van 380 000 fontért megvásárolható, ennyi a restomod csúcsának értéke. Amennyiben beérjük kevesebb lóerővel, és luxussal az eredeti P1800-ra hajtsunk rá a hatvanas évekből.
A Cyan Racing a korábban Polestar néven ismert közösség – mielőtt a Volvo ezt a nevet visszaadta volna a teljesen elektromos hajtású csapatának. Bárhogy is hívják őket, ők a túraautó-világ jelenlegi királyai. Pontosan tudják, hogyan kell az utcai Volvókat pályára hangolt bajnokokká változtatni. Hans Bååth, a Cyan vezérigazgatója szerint ez a projekt a 2017-es túraautó-világbajnoki győzelem megünneplésére született, ugyanabban az évben, amikor a Volvo a 90. születésnapját ünnepelte, így “tisztelgés az egész Volvo motorsport előtt”.
414 lóerő és 7 700 fordulat/perc fordulatszámmal, kápráztatott el a Cyan Racing minket. Az autó hátsókerék-hajtású, és a 275km/h elérésére is képes. Súlya mindössze 990 kg ez kevesebb, mint egy Ford Fiesta.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass