365 NAPI HÍRLEVÉL

EAGLE LIGHTWEIGHT GT

Az Eagle Lightweight GT a világ egyik legritkább és legszebb versenyautójának, a Jaguar Lightweight E-Type-nak a végső, utcai evolúciója.
A folyamat azzal kezdődik, hogy egy szakértő csapat gondosan szétszedi az eredeti E-Type-ot. Minden egyes alkatrészt egyedileg értékelnek, és minden szükséges munkát elvégeznek, hogy megfeleljen az Eagle E-Type-nak. A tűréshatárok sokszorosan szigorúbbak, mint a Jaguar versenyosztálya által eredetileg meghatározottak.
A könnyű öntvényekre való áttérés különösen fontos, mivel a súly csökkentése az autó végei felé csökkenti a poláris tehetetlenségi nyomatékot, így az autó mozgékonyabbá válik, és hozzájárul a finom kormányzási reakciókhoz és érzethez. A speciális könnyűszerkezetes anyagok – többek között magnézium, Inconel és titán – széleskörű felhasználásával az Eagle Lightweight GT mindössze 1017 kg-ot nyom; nem lecsupaszított versenykonfigurációban, hanem a kényelmes közúti használatra fényűzően specifikálva.
A kényelmes közúti használat azt is jelenti, hogy ellen kell állni a kísértésnek, hogy az Eagle Lightweight GT-nek olyan kipufogóhangot adjanak, amely “versenyautó”-t kiált, vagy olyan pályára összpontosító felfüggesztés-kalibrációt, amely túl gyakran teszi az ilyen járműveket túl keménnyé. Sokkal nagyobb kihívás a sportkocsi dinamika ötvözése egy világklasszis Grand Tourer vezethetőségével és kifinomultságával. Az ülésekkel és a gumiabroncsokkal együttműködve az Eagle felfüggesztése, a gondosan beállított geometria, a rugószámok, a perselyek és a testre szabott Ohlins állítható lengéscsillapítók biztosítják, hogy a hosszú távok frissítően teljesíthetőek legyenek.
Az autó minden egyes alkatrésze kiértékelésre került, és ahol csak minimális javulást lehetett elérni, ott a teljesítmény, a kényelem, a tartósság és a biztonság növelése érdekében továbbfejlesztették. Vegyük például az üléseket. A padlólemez, a pedálok rögzítése és a hátsó válaszfal kialakítását úgy módosították, hogy drámaian növeljék a lábteret az E-Type hírhedten szűkös utasterében, míg az üléseket úgy tervezték át, hogy javítsák a biztonságot, a tartást és a hosszú távú kényelmet. A figyelemre méltó részletekre való odafigyelésnek köszönhetően még az ülésbeállítók körüli ujjtér is megnövekedett, a legújabb 3D nyomtatási technikák felhasználásával egyedi kezelőkarokat készítettek.
A részletekre való odafigyelés az Eagle Lightweight GT-ben is folytatódik, amely az E-Type valaha volt legátfogóbb felülvizsgálata és továbbfejlesztése, amelyet az eredeti érzés és esztétika iránti nagyfokú érzékenységgel hajtottak végre. Az átdolgozások, mint például a pompás, peg-hajtású magnézium könnyűfém keréktárcsák és az alumínium háromfülű kerékagyak, a megfelelő korabeli technológiák tökéletes továbbfejlesztései, de vannak gondosan kiválasztott modern rendszerek is, amelyeket diszkréten integráltak.
A fékezés négydugattyús, szervórásegítésű, szellőztetett tárcsákkal történik, a finoman integrált elektromos elosztópanel növeli a biztonságot és a megbízhatóságot, az eredeti kabin extrém melegét pedig modern hőszigetelő anyagok és egy diszkrét légkondicionáló rendszer gondos beépítése oldja meg; a házon belül tervezték, hogy kiküszöböljék azokat a kompromisszumokat, amelyek egy vásárolt konstrukció esetében elkerülhetetlenek lennének.
Az eredmény egy klasszikus szuperautó, amely az Eagle alapjául szolgáló eredeti Jaguar E-Type karakterét és báját ötvözi egy 1963-as gyári Lightweight mámorító izgalmaival, amelyet átgondoltan és átfogóan újraterveztek, hogy az új tulajdonos minden nap, minden kilométert élvezzen.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass