365 NAPI HÍRLEVÉL

HONDA B-SOROZAT

🔥Megbízhatóbb, mint egy fa tüzeléses kemence.👌

Ezúton hadd ragadjam meg az alkalmat, és meginvitáljam hozzánk a 365 Oldtimer Múzeumba és tekintse meg páratlan tárlatunkat több mint, 2000 nm-en közel 60 autó és 30 motorkerékpár van kiállítva, amiket tematikusan cserélünk és frissítünk időközönként. Érdemes ellátogatni rendszeresen a honlapunkra, hogy tájékozódjon az aktuális érdekességekről.
A B-sorozat a soros négyhengeres DOHC autómotorok családja, amelyet a Honda 1988-ban vezetett be. A B-sorozat kettős felső bütykökkel a vezérmű tengelyen a Honda VTEC rendszerével kínált teljesítményopció volt.
A B-s motorok a Honda egyik valaha gyártott legsikeresebb és legjobb motorjai a mai napig. Annyira megbízhatók, hogy a Hondát konkrétan majdnem tönkretette anyagilag, mert nem kellett szinte alkatrész hozzá utólag.
Ezek a Hondánál legendásan megbízható motorok a magas fordulat ellenére. Gyakorlatilag helyes felhasználás mellett, sok-sok százezer kilométert elfutnak, minden hiba nélkül. Nem ritkák a millió kilométert futott példányok sem.
Jeremy Clarkson szerint a Honda VTEC rendszere megbízhatóbb, mint egy fa tüzeléses kemence.
Motorváltozatok: B16 1,6 L (1,595 cc), B17 1,7 L (1,678 cc), B18 1,8 L (1,797 cc), 1,8 L (1,834 cc) és a B20 2,0 literes (1,973 cc) változatban készültek, VTEC-el (változó szelepvezérlés és elektronikus emelésvezérlés) és anélkül. A későbbi modellek kisebb fejlesztéseket hajtottak végre, beleértve a szívószelepek, a csatlakozók és a dugattyúk tetejének módosítását, valamint az egyes hengerolaj-befecskendezőket (B18C modellek). 126 LE (94 kW; 128 LE) és 190 LE (142 kW; 193 LE) közötti teljesítményre képesek, egyes modellek 8500 ford./perc feletti fordulatszámra is képesek.
Bár sok változata van, az alapkialakítás nagyon kevéssé különbözik. Valójában két rövid blokk van, amelyeket az egész sorozathoz használnak. A különbség közöttük a hengerblokk fedél magassága volt. A B16 és B17 motorokhoz használt (kivéve a B16B) fedélmagassága 203,9 mm, míg a B16B, B18 és B20 motorokhoz használt rövid blokk fedélmagassága 212 mm.
Modell változatok: Accord, Civic,(Si, SiR, SiRII, Civic Type-R, Integra (GSR, SiR, SiRII, ) Integra Type-R, CRX.
Az igazi vezetési élmény akkor érezhető amikor a nagyobb bütykök kapcsolnak be egy olajos rendszeren keresztül abban a bizonyos VTEC tartományban 5500-as fordulatszám felett, ott megváltozik a motor karakterisztikája és a hangja. Egyfajta lökést és egy jóval komolyabb erőt érezhet a felhasználó. Ez egészen 8500-as fordulatig tart.
A Honda B-sorozatot a K-sorozat váltotta fel Civic, Integra, Odyssey és CR-V modellekben.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass