pngwing.com (11)

365 NAPI HÍRLEVÉL

JAGUAR E-TYPE SERIES 2

2023.12.09.

A Jaguar E-Type egy brit sportkocsi, amelyet a Jaguar Cars Ltd. gyártott 1961 és 1974 között. A Series 2 Jaguar E-Type 1968 és 1971 között készült, és számos tervezési változtatást tartalmazott, hogy megfeleljen az amerikai jogszabályoknak, ahol az autó nagy sikert aratott. Az új modell extraként szervokormányt és légkondicionálót is tartalmazott.

A Jaguar E-Type végsebessége a modelltől és a gyártási évtől függ. A webes keresési eredmények szerint az eredeti E-Type 150 mérföld/órás (240 km/h) végsebességet ígért, de ezt csak egy speciálisan tuningolt autóval lehetett elérni. A széria E-Type roadster körülbelül 217 km/h (135 mérföld/óra) sebességre volt képes, míg a kupé valamivel gyorsabb, 225 km/h (140 mérföld/óra) volt. A későbbi 2-es és 3-as sorozatú modellek végsebessége az aerodinamikai és a károsanyag-kibocsátási előírások változása miatt alacsonyabb volt. A valaha épített leggyorsabb E-Type egy egyedi versenyautó, amely több mint 290 km/h (180 mph) sebességre képes. Jelenleg eladó, és módosított motorral, sebességváltóval, felfüggesztéssel és kerekekkel rendelkezik.

A Series 2 E-Type számos dizájnváltozást tartalmazott az eredeti Series 1 modellhez képest, amelyek nagy részét az amerikai törvényhozás ihlette, ahol az autó nagy sikert aratott. Az új modell extraként szervokormányt és légkondicionálót is tartalmazott. A változások között szerepelt többek között:

  • Nyitott fényszórók üvegborítás nélkül, amelyeket előrébb helyeztek.
  • Nagyobb szájú, hatékonyabb hűtőszekrény és két elektromos hűtőventilátor a jobb hűtés érdekében.
  • Egy körbefutó hátsó lökhárító és egy megnövelt hűtőrács.
  • Műanyag billenőkapcsolók a fém billenőkapcsolók helyett, és összecsukható kormányoszlop kormányzárral.
  • Nagyobb első és hátsó féknyergek a jobb fékteljesítmény érdekében.
  • A 2+2-es modellben fejtámlával ellátott, dönthető ülések.

A Series 2 E-Type még mindig gyors és elegáns sportautó volt, de egyes puristák úgy érezték, hogy az eredeti Series 1 modell bájából és karakteréből veszített valamennyit. A 2-es sorozatú E-Type azonban megbízhatóbb és kényelmesebb is volt nála, és ma is rendkívül keresett klasszikus autó.

A Jaguar E-Type Series 2 az évek során számos filmben és tévésorozatban szerepelt. Néhány a legnevezetesebbek közül:

  • Le corniaud (1965): Egy francia vígjáték Louis de Funès és Bourvil főszereplésével egy szerencsétlen autótulajdonosról, aki akaratlanul csempész lesz. Autója, egy 1961-es piros Jaguar E-Type, tele van droggal, ékszerekkel, arannyal és egy bombával.
  • Az Ipcress-akták (1965): Brit kémfilm, Michael Caine főszereplésével, Harry Palmer titkosügynökként, aki egy rejtélyes agymosási terv után nyomoz. Egy 1961-es kék Jaguar E-Type-ot vezet.
  • House of Gucci (2021): Életrajzi bűnügyi drámafilm, Lady Gaga és Adam Driver főszereplésével, Maurizio Gucci, a Gucci divatház egykori vezetőjének meggyilkolásáról. Egy ezüstszínű Jaguar E-Type Series 22-es sorozatú autót vezet.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass