pngwing.com (11)

365 NAPI HÍRLEVÉL

MG MIDGET MKIII (1971)

Az MG Midget egy klasszikus brit sportkocsi, amelyet 1961 és 1979 között gyártottak. Könnyű, kétüléses roadster volt, üvegszálas karosszériával és hátul elhelyezett motorral. Az MG Midgetnek több változata volt, mindegyik más-más tulajdonságokkal és specifikációkkal. A legnépszerűbb modellek közé tartozik az MkI, az MkII, az MkIII és az MkIV.

Az MG Midget jellegzetes formatervéről, agilis kezelhetőségéről és szórakoztató vezethetőségéről ismert. Több filmben és tévéműsorban is szerepelt, mint például „Az olasz meló”, „Az angyal” és a „Minden lében két kanál”. Az MG Midget-et ma is sok rajongó csodálja, akik értékelik báját és egyszerűségét.

MG Midget MkIII (1966-74)

A motor a Mini-Cooper “S”-en látott fejlesztéssel 1275 cm3 -re nőtt. A rajongók csalódottak voltak, hogy ez a Cooper ‘S’ motor 76 lóerős (57 kW), 5800-as fordulatszámon üzemelő 76 lóerős (57 LE) változata volt, amely 6000-es fordulatszámon csak 65 lóerőt (48 kW) és 3000-es fordulatszámon 72 lb⋅ft-ot (98 N⋅m) adott le. A Cooper S motoron alkalmazott 9,75:1 helyett csökkentett, 8,8:1 sűrítési arányt alkalmaztak.

A Midget a 12G940-es hengerfej-öntvényt használta, amely a többi BMC 1300-as autóban is megtalálható volt, míg a Cooper “S” egy speciális fejet kapott, amely nemcsak nagyobb szívóhatással, hanem nagyobb kipufogószelepekkel is rendelkezett; ezek a kipufogószelepek azonban sok “S” fejnél a szelepülések közötti repedések miatt meghibásodtak.

A detuningolt motort a modellcsaládba helyezés miatt használták – a Cooper “S” specifikációjú motorral a Midget gyorsabb lehetett volna, mint a drágább MGB. A hidraulikus rendszer külön főtengelyt kapott a kuplunghoz. A motorháztető mostantól állandóan az autóhoz volt rögzítve, és egy továbbfejlesztett mechanizmussal sokkal könnyebben használhatóvá vált.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass