365 NAPI HÍRLEVÉL

KENNETH PAUL BLOCK

(1967. november 21. – 2023. január 2.) amerikai hivatásos raliversenyző volt a Hoonigan Racing Division, korábbi nevén a Monster World Rally Team. Block volt a DC Shoes egyik társalapítója is. Emellett számos akciósport-versenyen is indult, többek között gördeszkázott, snowboardozott és motokrosszozott.
Miután eladta a DC Shoes tulajdonrészét, Block az üzleti tevékenységét áthelyezte a Hoonigan Industries-ra, egy autórajongóknak szánt ruházati márkára összpontosított. A cég társtulajdonosa és “Head Hoonigan In Charge” (HHIC) volt, mielőtt 2023 januárjában egy motoros szánbalesetben meghalt.
A profi raliversenyző és YouTube-sztár Ken Block hétfőn meghalt egy motoros szánbalesetben – jelentette be a Hoonigan Racing csapata. A férfi 55 éves volt. „Ken egy látnok, egy úttörő és egy ikon volt, és ami a legfontosabb, apa és férj” – áll a Hoonigan Racing közleményében. “Hihetetlenül fog hiányozni. Kérjük, tartsák tiszteletben a család magánéletét ebben az időszakban, amíg gyászolnak”. Írja a CNN.
Eredményei: Block 2005-ben a Vermont SportsCar csapatnál kezdte nemzeti raliversenyzői pályafutását. A Vermont SportsCar egy 2005-ös Subaru WRX STi-t készített fel Block számára a versenyzéshez. A raliszezon első versenye a Sno*Drift volt, ahol végül a hetedik helyen végzett az összesítésben és az ötödik helyen. A 2005-ös szezon során Block első öt helyezést ért el, és összességében harmadik lett a Group A osztályban, valamint negyedik a Rally America Nemzeti Bajnokságban. Első rallye-évének végén Ken Block elnyerte a Rally America Év Újonca díjat.
2008-ban az X Games XIV rally versenyen Block holtversenyben a harmadik helyen végzett Dave Mirra-val.
2009-ben Block szerepelt a Top Gear autós műsor egyik szegmensében. Block forgatta a “Gymkhana 2” című YouTube-videót. Ekkor kezdődött el Youtube karrierje, amely az egész világon híressé tette. Videóiban nagyon látványos, és veszélyes mutatványokat csinált.
Ken Block egyszer megjelent a MotorTrend Ignition című műsorban Jonny Liebermannal, amelynek célja a 2017-es Ford Raptor népszerűsítése volt. Block négyszer szerepelt a BBC Top Gear című autós műsorában is. 2009-ben James May műsorvezetővel készített interjút, majd 2010-ben egy Reliant Robinnal karambolozott egy rövid szereplés erejéig. 2016-ban visszatért, ahol Matt LeBlanc-kal együtt driftelt Hoonicornjával London üres utcáin, 2018-ban pedig egy rendőr szerepében üldözte LeBlanc-ot, Chris Harrist és Rory Reidet.
Block a Codemasters Dirt versenyzős videojátékának három részében is szerepelt. Block a 2009-es Colin McRae: Dirt 2-ben is szerepel, mint pilóta, a Subaru Rally Team USA Imprezával együtt. A 2011-es Dirt 3-ban versenyzőként és gymkhana-tanárként látható, a Monster World Rally Team járművei is elérhetőek a játékban, köztük a Ford Fiesta GYM 3 és a Ken Block Ford Focus WRC. Hoonigan/Monster Ford Fiesta-ja a 2012-es Dirt: Showdownban is sokat szerepel, és a védjegyévé vált gymkhana vezetési stílusa a Head-to-Head és a Trick Rush versenymódokban, valamint a Freestyle szekcióban is megjelenik.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass