365 NAPI HÍRLEVÉL

LINCOLN CONTINENTAL MARK III 1969

A Lincoln Continental egy közép- és nagyméretű luxusautó-sorozat, amelyet 1939 és 2020 között gyártott a Lincoln, az amerikai Ford Motor Company autógyártó egyik részlege. A modellcsaládot Edsel Ford személyes járművének megépítését követően vezették be, aki megrendelte az 1939-es Lincoln-Zephyr kabriót, amelyet nyaralóautónak fejlesztettek ki, hogy a Lincoln potenciális vásárlóit vonzzák. A modellsorozat nevét adó külsőt európai, “kontinentális” stíluselemekkel látták el, beleértve a hátulra szerelt pótkereket is. A kilenc évtizeden át, több mint 55 éven át gyártott Lincoln a Continental tíz generációját állította elő. A Lincoln modellcsaládon belül a Continental többféle szerepet töltött be, a zászlóshajótól az alapfelszereltségű szedánig. 1961 és 1976 között a Lincoln a Continental-t kizárólagos modellcsaládként forgalmazta. A modellcsalád háromszor is szünetelt. Az 1949 és 1955 közötti időszakban a típusjelzés rövid időre visszavonult. 1981-ben a Continentalt átkeresztelték Lincoln Town Carra, hogy az 1982-es hetedik generációs Continentalhoz igazodjon. 2002 után a Continental visszavonult, 2009-ben nagyrészt a Lincoln MKS váltotta fel. 2017-ben a tizedik generációs Continental váltotta fel az MKS-t.
A Lincoln Continental Mark III a Lincoln 1969 és 1971 között forgalmazott luxusautója volt. Az 1956-1957-es Continental Mark II utódja és a Cadillac Eldorado versenytársa volt. Jellegzetes dizájnja rejtett fényszórókkal, pótkerék-törzsdudorral és Rolls-Royce-stílusú hűtőráccsal rendelkezett. Egy 7,5 literes V8-as motor hajtotta, Cartier márkájú órával és Michelin radiál gumiabroncsokkal volt felszerelve.

A Lincoln Continental, a Lincoln által több mint 80 éve gyártott luxusautó néhány jellemzője:
– Adaptív sebességtartó automatika, amely automatikusan beállítja a jármű sebességét, hogy az úton lévő többi járműtől biztonságos távolságot tartson.
– Kétzónás automata klímaberendezés, amely lehetővé teszi a vezető és az első utas számára, hogy beállítsák a saját preferált hőmérsékleti beállításaikat.
– Tíz irányban elektromosan fűthető első ülések, amelyek kényelmet és támogatást biztosítanak az utasok számára.
– Kulcs nélküli be- és indítás, amely lehetővé teszi a vezető számára, hogy kulcs nélkül nyissa ki és indítsa el a járművet.
– Távoli motorindítás, amely lehetővé teszi a vezető számára, hogy a motort távolról, okostelefon-alkalmazás vagy kulcstartó segítségével indítsa el.
– Lincoln Co-Pilot 360 biztonsági csomag, amely olyan funkciókat tartalmaz, mint a holttér- és sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, ütközés előtti asszisztens, automatikus vészfékezés, tolatókamera és automatikus távolsági fényszóró.
– Nyolc hüvelykes érintőképernyő okostelefon-integrációval és tíz hangszórós hangrendszer, amelyek szórakoztató és csatlakozási lehetőségeket kínálnak a vezető és az utasok számára.

A Bud Spencer- és Terence Hill-filmek kapcsán az egyik legismertebb autó a Nyomás utána! -című filmben tűnik fel. A két főhős titkosügynökként texasi milliomosoknak adja ki magát, akik a még hitelesebb kép érdekében egy igazi luxusjárgányt is kapnak. A szarvval díszített autó nem más, mint egy 1958-as Lincoln Continental Mark III.-as, ami nem összekeverendő az 1969 és 1971 között hasonló néven gyártott modellel. A 7 literes V8-as motor 315 lóerős volt, ez mozgatta az egyébként 2,5 tonnás járművet. A végsebessége 124 km/h volt, a 0–100 km/h-s sprintet pedig 9 másodperc alatt teljesítette.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.