pngwing.com (11)

365 NAPI HÍRLEVÉL

MG T TYPE

Az MG T-Type, nyitott, kétüléses sportkocsi, amelyet az MG 1936 és 1955 között gyártott. A sorozathoz tartozott az MG TA, MG TB, MG TC, MG TD és MG TF Midget modellek. Az utolsó ilyen modellt, a TF-et az MGA váltotta fel. Bár a formatervezés hasonlított az 1930-as évek korabeli autókhoz, az 1950-es évekre már elavultnak számított.
A TF nevet 2002-ben állították vissza a középmotoros MG TF sportkocsin. A PB-hez hasonlóan a legtöbbjük kétüléses, nyitott autó volt, kőrisvázra épített acélkarosszériával. A pad típusú ülések mögött tárolóhelyet alakítottak ki.
A T-type 130 km/óra (80 mph) sebesség elérésére volt képes, a 0-60 mph idő 23,1 másodperc volt. Allan Tomlinson egy MG TA-val nyerte meg az 1939-es Ausztrál Nagydíjat. A modellből 3 003 darab készült, és 1936-ban a hazai piacon 222 fontba került, ugyanannyiba, mint a PB.
1938-tól az autót a Newport Pagnell-i Salmons cég által készített, fényűzőbb Tickford drophead coupé karosszériával is lehetett kapni, amelyből 252 darab készült. A puha tető háromféle helyzetben volt használható: teljesen nyitott, zárt vagy csak az ülések felett nyitott. A magasabb tetejű ajtókon szélvédő ablakokat szereltek fel, így az autó időjárásállóbbá vált, és a teljesen szőnyeggel borított belső térben egyedi vödörüléseket használtak. A komplett alvázakat az abingdoni gyárban szerelték fel egy nagyon egyszerű karosszériával, majd Newport Pagnellbe vitték őket, hogy a karosszériát felszereljék.
A TC Midget volt az első háború utáni MG, amelyet 1945-ben mutattak be. Nagyon hasonlított a háború előtti TB-hez, 54,5 lóerővel, 5200-as fordulatszámon.
Az Egyesült Államokba is exportálták, annak ellenére, hogy az autót mindig csak jobbkormányos kivitelben gyártották. Az exportváltozat valamivel kisebb, amerikai specifikációjú, zárt fényszórókkal és kettős hátsó lámpával, valamint irányjelzőkkel és krómozott első és hátsó lökhárítókkal szerelték fel.
1945 szeptemberétől 1949 novemberéig 10 001 TC-t gyártottak, többet, mint bármelyik korábbi MG modellből. A hazai (brit) piacon 1947-ben 527 fontba került.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.