365 NAPI HÍRLEVÉL

MICHAEL SCHUMACHER 6.

2000: Schumacher számára ez a szezon jelentős mérföldkő volt. A Ferrarinál versenyezve megszerezte első világbajnoki címét a csapattal. A döntő pillanat 2000. október 8-án, a Japán Nagydíjon következett be. Ahogy áthaladt a célvonalon, az érzelmek kitörtek – az öröm, a megkönnyebbülés és az elragadtatás keveréke. A Ferrari 21 év után végre megszerezte a régóta várt bajnoki címet. Michael egyenletes teljesítménye és a rivális Mika Häkkinennel vívott intenzív csatája tette ezt a versenyt pályafutása egyik legjobb versenyévé.
2001-2004: Schumacher folytatta dominanciáját, és öt egymást követő világbajnoki címet nyert a Ferrarival. Ezek az évek megszilárdították státuszát minden idők egyik legnagyobb F1-es versenyzőjeként. A kiválóságra való könyörtelen törekvése, a csapat erőfeszítéseivel együtt a Ferrari elsőségének korszakát eredményezte.
2005-2006: Bár Schumacher ezekben az években nem biztosította be a bajnoki címet, továbbra is félelmetes erő maradt. 2005-ben a harmadik helyen végzett a bajnokságban, 2006-ban pedig a második helyet biztosította be. Versenyszelleme és elszántsága soha nem lankadt.
2007: Schumacher rövid visszavonulása után visszatért a sportba. Tanácsadóként és tesztpilótaként csatlakozott a Scuderia Ferrarihoz. Bár versenyeken nem indult, a jelenléte továbbra is meghatározó maradt. Kimi Räikkönen abban az évben biztosította a bajnoki címet, de Schumacher öröksége továbbra is meghatározta a Ferrari szemléletét.
2010-2012: A visszatérés! Schumacher a Mercedes GP-hez (korábban Brawn GP) szerződött teljes munkaidős pilótaként. Visszatérését izgalom és kíváncsiság fogadta. Annak ellenére, hogy nem érte el ugyanazt a dominanciát, mint a korábbi években, Schumacher tapasztalata és elszántsága nyilvánvaló volt. Nico Rosberg mellett versenyzett, hozzájárulva a csapat fejlődéséhez.

Rekordok és kihívások: Schumacher rekordjai továbbra is álltak – a legtöbb győzelem (91), az egymást követő bajnokságok (5) és a leggyorsabb körök (77). A verseny azonban fejlődött. Olyan fiatal tehetségek bukkantak fel, mint Sebastian Vettel és Lewis Hamilton, akik feszegették a sebesség és az ügyesség határait.
2012: Schumacher utolsó szezonja. A Brazil Nagydíjon búcsúzott a Forma-1-től. Hatása túlmutatott a statisztikákon – versenyzők és rajongók generációit egyaránt inspirálta. Örökre beírta magát a motorsport történetébe.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass