365 NAPI HÍRLEVÉL

MICHAEL SCHUMACHER

Michael Schumacher egy legendás német autóversenyző, aki a Forma-1-ben a Jordan, a Benetton, a Ferrari és a Mercedes színeiben versenyzett. Schumacher hét közös rekordot jelentő hét versenyzői világbajnoki címmel rendelkezik (Lewis Hamiltonnal holtversenyben); 2012-es visszavonulása idején ő tartotta a legtöbb győzelem, pole pozíció és dobogós helyezés rekordját is – amelyeket azóta Hamilton megdöntött -, miközben ő tartja többek között az egymást követő versenyzői világbajnokságok és az összesített leggyorsabb körök számának rekordját is.
A legkülönlegesebb versenyző származása a leghétköznapibb volt. 1969. január 3-án született a németországi Köln közelében, hat évvel bátyja, Ralf előtt, aki később szintén jelentős Forma-1-es pilóta lett. Édesapjuk, aki kőműves volt, a helyi gokartpályát vezette Kerpenben, ahol Schumacher asszony a kantint üzemeltette.
Amikor Schumacher négyéves volt, édesapja átalakította a pedálgokartját egy kis motorkerékpár-motorral. Miután Kerpenben egy lámpaoszlopnak ütközött vele, szülei elvitték a Kerpen-Horrem-i gokartpályára, ahol a gokartklub legfiatalabb tagja lett. Apja leselejtezett alkatrészekből épített neki egy gokartot; hatéves korában Schumacher megnyerte első klubbajnokságát. A versenyzés támogatására Schumacher édesapja másodállásban bérelt és javított gokartokat, míg édesanyja a pálya étkezdéjében dolgozott. Amikor azonban Schumachernek új, 800 márkába kerülő motorra volt szüksége, a szülei nem engedhették meg maguknak; a versenyzést a helyi üzletemberek támogatásával tudta folytatni.
A németországi szabályok szerint a versenyzőnek legalább 14 évesnek kell lennie ahhoz, hogy gokart-engedélyt kapjon. Ezt megkerülendő Schumacher 12 évesen Luxemburgban szerzett licencet. 1983-ban szerezte meg a német licencet, egy évvel azután, hogy megnyerte a német junior gokartbajnokságot. Schumacher 1985-ben csatlakozott az Eurokart kereskedőjéhez, Adolf Neuberthez, és 1987-re német és európai gokartbajnok lett, majd abbahagyta az iskolát, és szerelőként kezdett dolgozni. 1988-ban tette meg első lépését az együléses autóversenyzésben, amikor részt vett a német Formula Ford és a Formula König sorozatban, utóbbit meg is nyerte.
1989-ben Schumacher aláírt Willi Weber WTS Formula-3-as csapatához. Weber támogatásával a német Formula-3-as bajnokságban versenyzett, és megnyerte az 1990-es német Formula-3-as bajnokságot. 1990-ben ellentmondásos körülmények között megnyerte a Makaói Nagydíjat is. Az első futamban Mika Häkkinen mögött a második helyen végzett, három másodperces hátránnyal. A második futam rajtjánál megelőzte Häkkinent, akinek már csak három másodpercen belül kellett volna célba érnie Schumacherhez képest, hogy megszerezze az összesített győzelmet. Az utolsó körökben Schumacher hibázott, így Häkkinen megpróbálta megelőzni. Schumacher közvetlenül Häkkinen előtt változtatott rajthelyet, amikor az előzésre indult, és Häkkinen nekicsapódott Schumacher autójának hátulja. Míg Häkkinen versenye véget ért, Schumacher hátsó szárny nélkül autózott a győzelemig. Schumacher a futamgyőzelemből származó pénzdíjat a családjának adta, mivel adósságaik voltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass