pngwing.com (11)

365 NAPI HÍRLEVÉL

NISSAN FIGARO

A Nissan Figaro egy kétajtós autó, amelyet a Nissan 1991-ben gyártott a japán piacra. Fix profilú kabrió, 2+2 üléses elrendezéssel, az eredeti Nissan March/Micra alapján. A Figaro 1,0 literes (987 köbcentiméteres) turbófeltöltős motort használ, amely 76 LE (56 kW) és 78 lb⋅ft (106 Nm) nyomatékot termel háromfokozatú automata sebességváltón keresztül, elöl MacPherson rugók, hátul négylengőkaros tekercsrugós felfüggesztés; fogasléces kormánymű, elöl szellőztetett tárcsa- és hátul dobfékek. A Nissan összesen 20 073 db Figarót gyártott a kabrió egyetlen szériagyártási évében.
A Nissan Figarót Shoji Takahashi és Naoki Sakai tervezte, akik a Nissanon belül a Pike Factory, egy speciális projektcsoport tagjaiként dolgoztak. Takahashi a Figaro koncepciójával megnyert egy formatervezési versenyt. Sakai korábban már tervezte a Be-1-et, egy másik Pike-autót, és közreműködött a Pao és a Rasheen modellek tervezésében is. Céljuk egy retro, furcsa és szórakoztató autó megalkotása volt, amely a Nissan March/Micra platformjára épült. A Figaro az 1989-es Tokiói Autószalonon mutatkozott be a “Vissza a jövőbe” szlogennel.
A Nissan által az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején gyártott négy “Pike autó” egyike volt, a Be-1, a Pao és az S-Cargo mellett. Ezeket az autókat úgy tervezték, hogy retro, furcsa és szórakoztatóak legyenek, és csak Japánban értékesítették őket egy lottórendszeren keresztül. A Figaro kultikus klasszikussá vált az autórajongók és gyűjtők körében, és még mindig csodálják egyedi stílusáért és bájáért.
A Nissan által az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején gyártott négy “Pike autó” egyike volt a Be-1, a Pao és az S-Cargo mellett. Ezeket az autókat úgy tervezték, hogy retro, furcsa és szórakoztatóak legyenek, és csak Japánban értékesítették őket egy lottórendszeren keresztül. A Figaro az 1989-es Tokiói Autószalonon mutatkozott be a “Vissza a jövőbe” szlogennel, és az első generációs Nissan Micra alapjaira épült. 1,0 literes turbómotorral, háromfokozatú automata sebességváltóval és fix profilú kabrió tetővel rendelkezett. Négy színben volt kapható, amelyek mindegyike egy-egy évszakot jelképezett: Topaz Mist (tavasz), Emerald Green (nyár), Pale Aqua (ősz) és Lapis Grey (tél). 1991-ben és 1992-ben mindössze 20073 Figarót gyártottak, de sok példányt importáltak belőle más országokba, különösen az Egyesült Királyságba és Írországba. A Figaro kultikus klasszikussá vált az autórajongók és gyűjtők körében, és még mindig csodálják egyedi stílusáért és bájáért.
A Nissan Figaro számos filmben és tévésorozatban szerepelt, például a Halálos iramban: Tokyo Drift, a Konfetti, a Godzilla és a Doctor Who című filmekben.


Források:
https://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_Figaro
https://www.topspeed.com/cars/car-news/the-japanese-nissan-figaro-is-a-car-you-didn-t-know-exists-but-have-always-wanted/
https://www.classiccarsforsale.co.uk/reviews/classic-nissan-reviews-figaro
autoweek.com

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.