pngwing.com (11)

365 NAPI HÍRLEVÉL

PACKARD TORPEDO DUAL

A Packard (korábban Packard Motor Car Company) egy amerikai luxusautó-vállalat volt Detroitban, Michiganben. Az első Packard autókat 1899-ben gyártották, az utolsó Packardokat pedig az indianai South Bendben építették 1958-ban.

A “három P” egyike – a Peerless Motor Company és a Pierce-Arrow mellett – a vállalat a második világháború előtt kiváló minőségű luxusautók gyártásáról volt ismert.  A Packard birtoklását tekintélyesnek tartották, és a fennmaradt példányok múzeumokban, autókiállításokon és autógyűjteményekben találhatók.

A Packard járművek olyan újításokat tartalmaztak, mint a modern kormánykerék, a személygépkocsik légkondicionálója és az egyik első sorozatgyártású 12 hengeres motor, amelyet az első világháború alatt harci repülőgépek indítására használt Liberty L-12 motor fejlesztéséből adaptáltak.

A második világháború alatt a Packard 55 523 darabot gyártott a kétfokozatú / kétsebességes kompresszorból, V-12 motorokkal a Rolls-Royce-szal kötött szerződés alapján. Ez a frissített motor hajtotta az Egyesült Államok haditengerészetének PT hajóit.

A második világháború után a Packard független autógyártóként küzdött a túlélésért a hazai három nagy (General Motors, Ford és Chrysler) ellen. A Packard 1953-ban egyesült a Studebakerrel és megalapította a Studebaker-Packard Corporationt.

A Packardnak volt egy előnye, ami néhány más luxusautó-gyártónak nem: egyetlen gyártósor. Az egyetlen vonal fenntartásával és a modellek közötti cserélhetőséggel a Packard alacsony költségeket tudott fenntartani. A Packard nem változtatta meg a modelleket olyan gyakran, mint más gyártók.

Ahelyett, hogy évente új modelleket vezetett volna be, a Packard 1923-ban saját “sorozat” formuláját kezdte használni a modellváltások megkülönböztetésére, a GM-től kölcsönzött stratégiát kölcsönözve, amelyet tervezett elavulásnak neveztek. Az új modellsorozat nem szigorúan éves szinten debütált, egyes sorozatok közel két évig tartottak, mások pedig hét hónapig.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass