365 NAPI HÍRLEVÉL

PLYMOUTH PROWLER

A Plymouth Prowler, későbbi nevén Chrysler Prowler, egy retro stílusú, 1997 és 2002 között gyártott és forgalmazott sorozatgyártású sportkocsi. Nézzük meg közelebbről ezt az egyedülálló autót:
A Prowler formatervét az 1930-as évekbeli hot rodok ihlették. A Chrysler formatervezési igazgatója, Thomas C. Gale kulcsszerepet játszott a megalkotásában. A klasszikus roadsterek szellemét akarta megragadni, és ennek eredménye lett a Prowler jellegzetes megjelenése.
A Prowler egyik legszembetűnőbb jellemzője a nyitott, Indy racer stílusú első kerekek. A karosszéria stílusa egy 2 ajtós roadsteré, hangsúlyozva a karcsú vonalakat és a sportos profilt.
A motorháztető alatt a Prowler egy 3,5 literes EGG V6-os motorral büszkélkedhet, amely 214 lóerőt (160 kW) termel 5850-es fordulatszámon. Az 1999-es modellévre a motort alumínium blokkos változatra fejlesztették, amely 253 lóerőt (189 kW) teljesít 6400-as fordulatszámon.
Mindkét motorhoz négyfokozatú Autostick félautomata sebességváltó párosult. A sebességváltó egyedülálló módon a jármű hátsó részén volt elhelyezve, és egy kardántengellyel volt összekötve a motorral, biztosítva a kívánatos 50-50%-os első-hátsó súlyelosztást.
A Prowler volt az első hátsókerék-hajtású Plymouth a Plymouth Gran Fury 1989-es megszűnése óta. Ez lett az utolsó Plymouth modell ezzel az elrendezéssel. A retro stílus és a modern teljesítmény egyedi keveréke maradandó benyomást keltett.
A 11 702 darabos gyártási számmal a Plymouth Prowler az autóipar történetének egyik lenyűgöző darabja maradt, amely a klasszikus hot rodok lényegét korszerű csomagban ragadja meg.

Prowler Black Tie Edition:
Ez az 1999-ben bemutatott, korlátozott példányszámú változat a Prowler Purple Metallic külső színét viselte. A belső teret achát színű bőrülések és a hozzá illő műszerfal díszítette. A Black Tie Editionből mindössze 457 darabot gyártottak, így meglehetősen ritka volt.
Woodward Edition:
A 2001-ben megjelent Woodward Edition a Woodward Dream Cruise-t ünnepelte, amely egy ikonikus autóipari esemény Michiganben. A modell Deep Candy Red Metallic külső árnyalatban jelent meg. A belső térben sötét palaszürke bőrülések és a hozzá illő sötét palaszürke műszerfal kapott helyet. A Woodward Editionből összesen 153 darabot gyártottak.
Mindkét különleges kiadás egy kis exkluzivitást kölcsönzött az amúgy is jellegzetes Prowlerhez, ami a gyűjtők és a rajongók számára egyaránt vonzó a mai napig.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass