365 NAPI HÍRLEVÉL

RIMAC AUTOMOBILI

A Mate Rimac által 2009-ben alapított Rimac Automobili egy horvátországi autógyártó vállalat, amelynek székhelye a horvátországi Sveta Nedelja városában található. A vállalat elektromos sportautók fejlesztésére és gyártására szakosodott. Emellett testvérvállalata, a Rimac Technology a Rimac csoport része, és az autóipar számára hajtásrendszerek és akkumulátorrendszerek létrehozására összpontosít.
A Rimac Automobili alapjait 2007-ben fektették le, amikor Mate Rimac önállóan dolgozva átalakította BMW 3-as sorozatú (E30) autóját elektromos járművé. Innovatív projektje felkeltette a sajtó és a befektetők figyelmét. A korai finanszírozás jelentős része angyalbefektetőkből (az angyalbefektető kezdeti kezdőtőkét biztosít az induló vállalkozások számára, általában a vállalatban való tulajdonrészért cserébe) és a szabadalmak értékesítéséből származott.
2009-ben a Rimac Automobili hivatalosan is megalakult a horvátországi Sveta Nedeljában, Zágráb közelében. A vállalat megfelelő létesítményeket bérelt a működés beindításához. Mate Rimac nagy teljesítményű járművek iránti szenvedélye és az autóipar forradalmasítására irányuló elképzelése hajtotta előre a vállalatot.
A Rimac Automobili első modellje, a Concept One a világ leggyorsabb sorozatgyártású elektromos járműveként keltett nagy visszhangot. Élvonalbeli technológiája és teljesítménye széleskörű elismerést váltott ki. A Concept One összesen 1600 Nm nyomatékértékű és 1,224 lóerő teljesítményt nyújt. Ez a hihetetlen erő lehetővé teszi, hogy 0–100 km/óra sebességgel mindössze 2.5 másodperc alatt gyorsuljon fel. A Concept One a világ leggyorsabban gyorsuló elektromos járműve volt 2013-ban.
A 2018 márciusában megrendezett 88. Genfi Nemzetközi Autószalonon a Rimac bemutatta második modelljét, a Rimac Neverát. Ez az elektromos hiperautó lenyűgöző specifikációkkal büszkélkedhet, többek között 412 km/h (kb. 256 mph) végsebességgel és 490 km (kb. 304 mérföld) hatótávolsággal. 1877 lóerő az akkumulátor maximális teljesítménye a 2340 Nm nyomaték mellett. A Rimac állítása szerint a Nevera 1,85 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára.
A Rimac stratégiai partnerséget kötött az autóipar jelentős szereplőivel. A Porsche Engineering Group GmbH 10%-os részesedést szerzett a Rimacban, hangsúlyozva együttműködésüket a villamosítás és a fejlett vezetőtámogató rendszerek terén. Emellett a Hyundai Motor Company és a Kia Motors közösen fektetett be a Rimacba, nagy teljesítményű elektromos járművek kifejlesztését célozva.
Ma a Rimac Automobili olyan technológiai erőműként áll, amely a globális autópiac számára elektromos hiperautók és nagyteljesítményű EV-alkatrészek tervezésére, kivitelezésére és gyártására összpontosít. A hobbi garázstevékenységtől egy úttörő autóipari vállalatig vezető útjuk az innovációt és az eltökéltséget példázza.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass