365 NAPI HÍRLEVÉL

RIMAC NEVERA

A Nevera méltán viseli a büszke horvát nevet, amely valóban tükrözi azt a csodálatos teljesítményt, amelyet az autó egy szempillantás alatt képes kifejteni. A helyiek egy gyors, váratlan és hatalmas mediterrán viharnak adták ezt a nevet, amely a Horvátország előtti nyílt tengeren száguld át; a nevera rendkívül erős és villámokkal teli.
A Rimac minden szakaszban a karcsú és hatékony mérnöki munkát részesíti előnyben, és ezt a filozófiát példázza a Nevera időtlen, elegáns formatervének formakövető, funkciót követő jellege. Ezt alkalmazzák minden egyes részletre, beleértve a Rimac jellegzetes “cravat” jellegzetességét, amely az oldalfalakba van beépítve.
A Nevera karosszériáján, a légterelőkön és a légbeömlőkön végrehajtott átfogó változtatások 34 százalékkal javították az aerodinamikai hatékonyságot a korai prototípusokhoz képest. A motorháztető profilját, az oszlopok formáját, valamint a diffúzorok, a splitterek és a hűtőrácsok kialakítását mind intenzíven elemezték és finomították a légáramlás és a leszorítóerő javítása érdekében. A beömlőnyílásokat és a hűtőcsatornákat aprólékos munkával fejlesztették ki a fék- és a hajtásrendszer hűtési hatékonyságának növelése érdekében, ami alacsony sebességnél 30 százalékos, nagy sebességnél pedig hét százalékos javulást eredményezett.
A Rimac számos új, innovatív, aktív aerodinamikai elemet is kifejlesztett, hogy növelje a Nevera hűtését, teljesítményét, stabilitását és hatékonyságát. Az első motorházfedél profilja, a karosszéria alatti szárny, a hátsó diffúzor és a hátsó szárny mindegyike önállóan mozoghat, olyan összetett algoritmusok által vezérelve, amelyek minden vezetési helyzethez az optimális aerodinamikai konfigurációt biztosították.
A Nevera a legmodernebb féktechnológiával is fel van szerelve. A fékpedál-érzet szimulátorral ellátott komplex elektro-hidraulikus fékerő-erősítő az akkumulátor, a hajtáslánc és a fék állapotától függően osztja el a fékerőt a súrlódó fékek és az elektromos hajtáslánc között. Például – a súrlódó fékeken keresztül osztja el a mozgási energiát, ha az akkumulátor közel van a hőhatárához, vagy több regeneratív fékezést aktivál, ha a súrlódó fékek forróak. Mindezeknek az átmeneteknek a háttérben kell maradniuk, a vezető számára nem észrevehetőek. Ez lehetővé teszi, hogy a Nevera a jelenleg a piacon kapható autók közül a legnagyobb mértékben használja ki a regeneratív fékezést. A villanymotorok által biztosított 300 kW-os maximális hatótávnövelő regeneratív fékezés mellett jelentős fékerőt biztosítanak a 390 mm-es Brembo CCMR karbon-kerámia féktárcsák és a hatdugattyús féknyergek. Ezek együttesen egyenletes, fakulásmentes fékezést biztosítanak.
Annak ellenére, hogy rengeteg aktív aerodinamikai elemet, valamint számos kamerát és érzékelőt tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a Driver Coach funkciót, a Nevera karosszéria kialakítása egységes grafika marad. Egyszerre ötvözi a hiperautók drámaiságát és szépségét, és egyszerre tűnik a levegő által formáltnak és a technológiával kovácsoltnak. A lenyűgöző pillangóajtók elegánsan kivágódnak az autó széles küszöbéből, amikor kinyílnak, nagyvonalú teret teremtve a könnyű be- és kiszálláshoz.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass