365 NAPI HÍRLEVÉL

ROB DICKINSON

Rob Dickinson Norwichban született, és a sziklák mellett nőtt fel. Megismerte a hatalmas világot, és a rock ‘n’ rollt tekintette menekülési útvonalának. Unokatestvére, az Iron Maiden énekese, Bruce tette ezt a pályaválasztást valamelyest elfogadhatóvá a családban.
Ötéves korától kezdve Rob szenvedélye az autók iránt párhuzamosan futott zenei törekvéseivel. Sorsfordító pillanat következett be, amikor apja rámutatott egy Porsche 911-esre, amely megelőzte a VW Bogárjukat. Az autó iránti rajongása azóta soha nem lankadt.
Rob autótervezést tanult Coventryben, és olyan kortárs autótervezők mellett dolgozott, mint Peter Stevens, Julian Thomson és Simon Cox. A zene csábítása ellenére az autók iránti teljes rajongása megmaradt. Az autók váltak menekülő-útvonalává.

Autós utazása az apja 1971-es Opel Ascona kombi autójával kezdődött, egy bronzmetál szépséggel, krémszínű vinyl belsővel. Hátsókerék-meghajtású, a vizes körforgalomban brillírozott, és még a dobfelszerelése is elfért benne. Az első személyes vásárlása? Egy bézs színű Ford Fiesta. Zenekari évei alatt a Peugeot 106 XSi-t részesítette előnyben.
Aztán jöttek a Porschék. Rob 1996-ban szerzett egy 1987-es 911-est, és azóta minden az ikonikus sportautókról szól. Egy merész lépés következett: előbbit elcserélte egy ritka 1973-as 911 2.4 S egyharmados felújítására. A szüleitől kölcsönkapott pénzből mély kötelességének érezte, hogy eredeti pompájában állítsa azt helyre.
Rob útja 2003-ban Los Angelesbe vezetett, ahol úgy döntött, hogy elad mindent Angliában, beleértve egy Porsche 356-ost is, hogy megalkossa álmai 911-esét – az általa szeretett könnyű, verseny 911-esek végső hibridjét, egy cafe racer hot rod formájában.

Rob Dickinson egy konkrét pillanatot tart kulcsfontosságúnak az életében. A Brown Bomber, Rob első autója, ma a Petersen Múzeumban található meg, Los Angelesben. Hollywoodban élve úgy érezte magát, mint Steve McQueen, aki minden vasárnap a Mulholland Drive-on cirkál. A rajongók folyamatosan megkeresték, hogy megvásárolhassák az ikonikus autót.
2006-ban jött az ihlet: miért ne lehetne egy régi Porsche 911-est átalakítani egy legendás, léghűtéses remekművé? Ez lenne a legjobban kinéző, legjobban vezethető, legjobb felszereltségű – hasonló egy aprólékosan megmunkált Rolexhez.

A kockázatvállalás határozta meg Rob életét: először mindent feladott a zenekarért, mert hitt abban, hogy ez a nagysághoz vezet. Aztán 2008-ban befektetett a Singer Vehicle Designba – egy olyan vállalkozásba, amely ma már mélyen kiteljesíti őt. A Singer kreatív igazgatójaként Rob Dickinson az autók iránti szenvedélye továbbra is táplálja célját. Az útitervvel az élete előtt minden napot örömmel fogad, és örül, hogy él.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass