365 NAPI HÍRLEVÉL

ROVER P4

A Rover, Gordon Bashford tervei alapján készült el. Ez a közepes méretű, luxusautót 1949 és 1964 között gyártották.
A P4 modellt nem mindennapos használatra szánták. Ezek az autók részei a brit kultúrának, Olyan királyi személyek vezették őket, mint Grace Kelly és Husszein jordán király, akiknek első autója egy 1952-ben gyártott 75-ös volt.
A királyi családon kívül hivatalnokok, orvosok, állatorvosok, ügyvédek, bankigazgatók vásárolták, és Közép-Anglia szeretetét képviselték.
A The Motor magazin által 1949-ben tesztelt autó maximális sebessége 134 km/h volt, és 0-ról 100 km/h -ra 21,6 másodperc alatt gyorsult. Az üzemanyag-fogyasztása 10,2 l/100 km értékben jegyezték fel. A tesztautó adókkal együtt 1106 fontba került, ami akkor egy kisebb vagyont jelentett.
A Rover P4-ek nagyobb számban maradtak fenn az utókornak, és bizonyos hátrányok ellenére, mint például az újraindítás, ami akkor volt kellemetlen mikor az autó tíz-harminc percig állt, vagy a bonyolult rúddal működtetett kézifék-csatlakozás, amelyet nem könnyű helyesen beállítani, ennek ellenére mindennapos használatra lett szánva.
Az első Rover P4 az 1949-es 75-ös volt. Egyetlen központi ködlámpával rendelkezett, így a nem túl elegáns “Küklopsz” becenevet aggatták rá.
Az első nagyobb módosítások 1953 szeptemberében végezték el rajta, ekkor mutatták be a négyhengeres 60-ast, amely a Land Rover Series I-ben is megtalálható. Ezzel egy időben egy nagyobb motor is beszerelésre került a Rover 90-esbe, ami 2.6-os volt.
A MotorSport magazinban 1956 szeptemberében megjelent a Ninety cikkje szerint, közúti felhasználás alapján a motor alapjáraton gyakorlatilag nem hallható, de a „kormányzás nehéz”, és “kanyarodáskor a dőlés jelentős volt”, ennek ellenére a MotorSport jelentése szerint a szilárd felfüggesztés “nagyon észrevehető oszloprázkódást és karosszériarázkódást” okozott.
A P4 sorozatot 1958 szeptemberében egy új, konzervatív formájú 3.0 motorú P5 egészítette ki, de a P4 sorozatgyártásban maradt 1964-ig, majd a Rover 2000 váltotta fel.
Ez az autó a kézművesség korából származik – itt nincsenek csúnya műanyagok, csak fa, és bőr a belső térben.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass