365 NAPI HÍRLEVÉL

SHIRO NAKAMURA

Shiro Nakamura autótervezőként, és vállalatvezetőként vált híressé. Ez a japán születésű férfi a Nissan Motor Co. vezető alelnökeként dolgozott a kreatív, formatervező részlegen. A Nissan, Datsun, Infinity autóknak volt a kreatív igazgatója egészen 2017- ig, amikor is nyugdíjba vonult.
Életútja: 1950 októberében kezdődött, Osaka városában született. Tanulmányaiban kiemelkedően jól teljesített a Musashino Művészeti Egyetemen japánban, illetve kaliforniai Art Center College of Designban. Mind a két egyetemen közlekedési, ipari formatervezőnek tanult.
Carlos Ghosn 1999-ben vette át a Nissan vezetését. Nakamurát áthozta az Isuzutól, hogy vezesse a Nissan újjáélesztésének formatervezési részét., ahol azonnal vezető szerepet vállalt a formatervezési csapat irányításában. Itt a japán hagyományos jellemvonásait, és a kortárs kultúrát ötvözte, jellegzetes és innovatív formaterveket hozott létre annak idején. Olyan ikonikus autók, mint a Nissan Cube, Fairlady Z, GT-R, Murano, Qashqai, Juke és LEAF, valamint az Infiniti M, FX és Essence is Nakamura irányítása alatt készültek.
Nakamura számos kitüntetést, díjat kapott munkásságáért, többek között a 2010-es EyesOn Design Lifetime Achievement Awardot. 2003-ban bekerült az Automotive News All Stars, Designba. Nakamurát a FastCompany Magazine a világ 4. legkreatívabb emberének nevezte 2010-ben. Ő volt az egyetlen autótervező ezen a listán. 2014-ben Nakamura megkapta az Art Center életműdíját, Lifetime Achievement Alumni Award. 2015-ben ő lett a párizsi Nemzetközi Autófesztiválon a “Grand Prix du Design” győztese.
Nakamura úgy gondolta, hogy a régen épített autókból rengeteg tudást lehet átemelni, és valami autentikusat alkotni.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass