365 NAPI HÍRLEVÉL

SWINDON POWERTRAIN’S MINI EV

Mindannyian megtettük. Mindannyian azt mondtuk magunknak: “Szeretnék venni egy klasszikus Minit, és helyreállítani”. Most itt a lehetőség, hogy ezt megtegye, miközben lépést tart a korral. A Swindon Powertrain piacra dobta “Classic Mini Kit”-jét. Ezek klasszikusak új belsővel.
Az említett Classic Mini Kit egy játékdoboz, amely a vállalat “HPD E” beállításából áll, 107 lóerős kefe nélküli, állandó mágneses motorral, sebességváltóval, nyitott diffivel és minden vonatkozó kábelezéssel. Csak itt minden előre fel van szerelve a Mini elülső segédkeretére, a konzolokat kifejezetten a telepítéshez tervezték.
Vannak speciális kialakítású belső CV csuklóházak is, amelyek lehetővé teszik a standard Mini kardántengely-szerelvények felszerelését, míg a standard diffit opcionális LSD-re cserélheti. Egyéb opcionális elemek (amelyekre valóban szüksége van) közé tartozik egy 12 kWh-s akkumulátorcsomag – amely a motorháztető alatt található -, motorvezérlő, fedélzeti töltő és DC-DC átalakító, sebességérzékelő készlet és hűtőrendszer-szivattyú.
A készlet súlya mindössze 70 kg, és az árak 8,850 fonttól kezdődnek (plusz áfa, tehát 10,620 font). Ez érdekes lehet a Mini gyűjtők számára. Akik továbbra is imádott autójukkal szeretnének nap mint nap közlekedni , de immáron elektromos formában.
Egyébként a Miniről általánoságban érdemes tudni néhány dolgot, eredendően brit márka mely jelenleg a BMW tulajdonában van. Szinte már hivatalosan is nevezhetjük a legsportosabb kisautónak.
Leonard Lord az ötvenes években adott utasítást, hogy szükséges lenne egy teljesen belföldi gyártású , kisfogyasztású és alacsony szerviz igényű széles néprétegek számára elérthető autóra.
Sir Alec issigonis tervezte az első Minit. A legnehezebb feladatott az jelentette ebben a kis utastérben ,hogy helyezze el a motort , sebességváltót és a négy ülést.
1958-ban készültek el az autó rajzai, a jobb tér kihasználás miatt a karosszéria négy sarkában helyezték el a kerekeket.
Később John Cooper megalkotta a Mini Cooper S-t, ami sok versenyen állt helyt kiválóan. A Mini az évek során nagyon sokat fejlődött, de még a mai modell is hűen őrzi az első példányok jellegzetessé vált vonásait, mint amilyen például a kerek fényszóró, illetve a sportos viselkedés.

Gubán Ádám

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass