365 NAPI HÍRLEVÉL

TOYOTA LAND CRUISER

Általában, amikor valaki modern motort csatlakoztat egy régi autóhoz, van néhány árulkodó jele annak, hogy nem minden az, aminek látszik. Azonban láthatjuk, a Legacy Overland Toyota Land Cruiser esetében nem ez a helyzet.
Valóban, a ’82-es FJ40 korhű karosszériája alatt a General Motors 5,7 literes V8-asa és egy négyfokozatú automata sebességváltó rejtőzik. Az egyéb mechanikai fejlesztések közé tartoznak a tárcsafékek, a szervokormány, a modernebb felfüggesztés és a 16 hüvelykes OEM keréktárcsák köré csomagolt erősebb gumiabroncsok.
A gumiabroncsokat leszámítva szinte pontosan úgy néz ki, mint amikor új volt majdnem 40 évvel ezelőtt. Ha Ön a Land Cruiser szakértője, kétségtelenül észrevehetőek a különbségek . De az átlagos szemlélődő számára szinte észrevétlen.
Belül egy kicsit nyilvánvalóbb, hogy ez nem szabványos FJ40, de nem sokkal. Az első ülések eredetiek, de vegánbarát bőrrel vannak díszítve, van egy modern, réginek álcázott sztereó, és egy vékony kiegészítő légkondicionáló egység a műszerfal alatt. Még az eredeti kormánykerék is megvan, ami kellemes tapintású.

Idén nyáron lesz hetven éve, hogy a Toyota útjára indította azt a különleges típusát, amely később Land Cruiser néven vált ismertté; amellyel a Toyota megkezdte világhódító pályafutását; és amelynek egymást követő generációiból a mai napig a világ több mint 170 országában 10,4 millió darabot értékesítettek. Evolúciója során a család több ágra bomlott; a világ piacain jelenleg kapható három, markánsan eltérő értékekkel bíró széria (70-es, 150-es és 200-as modellcsalád) közül a legutóbbi, a 2007-ben bevezetett 200-as sorozat adja most át a stafétabotot egy vadonatúj konstrukciónak.

A Land Cruiser első generációjának gyártása 1951-ben kezdődött. A Land Cruiser kabrió, keménytetős, kombi és fülkealvázas karosszériaváltozatban készült. A Land Cruiser megbízhatósága és hosszú élettartama hatalmas népszerűséghez vezetett, különösen Ausztráliában, ahol ez a legkelendőbb karosszéria-on-frame, négykerék-meghajtású jármű. A Toyota a Land Cruisert az ausztrál vadonban is alaposan teszteli, amelyet az egyik legkeményebb üzemi környezetnek tartanak mind hőmérséklet, mind terep szempontjából. Japánban a Land Cruiser egykor kizárólag a Toyota japán márkakereskedéseiben volt elérhető, Toyota Store néven.

Gubán Ádám

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass