365 NAPI HÍRLEVÉL

WALTER MARIA DE SILVA

Walter Maria de Silva (született: 1951. február 27., Lecco, Olaszország) egy olasz autótervező és a Volkswagen Group Design korábbi vezetője volt, egészen 2015-ig. Karrierje 1972-ben kezdődött, amikor a Fiat Stílus Központjának gyakornoki autótervezőjeként dolgozott. De Silva továbbá dolgozott az I.D.E.A Intézetnél, majd az Alfa Romeo, a SEAT és az Audi márka csoport tervezési vezetőjeként is.

Néhány kiemelkedő állomás a karrierjében:
Alfa Romeo (1986–1999): De Silva az Alfa Romeo Centro Stile vezetőjeként dolgozott, ahol a márka dizájnnyelvét megújította és újrapozicionálta.
SEAT (1999–2002): Ferdinand Piëch megbízta De Silvát, hogy a Volkswagen Group SEAT részlegénél injekciózza a sportosságot és érzelemgazdagságot bele a dizájnba. Ennek eredményeként született meg a “SEAT auto emoción” -filozófia, amelyet először a 2000-es SEAT Salsa és a 2001-es SEAT Tango koncepcióautókban láthattunk. Utóbbi a “Concept Car” kategóriában elnyerte az “Autonis-díjat”.
Audi márka csoport (2002–2007): De Silva 2002 márciusában a már nem létező Audi márka csoport tervezési vezetőjévé nevezték ki, amely az Audi, a SEAT és a Lamborghini márkákat foglalta magában. Feladata az Audi modellpaletta érzelmes dizájnnyelvének kialakítása volt, beleértve a teljes magasságú, egykeretes első hűtőrács bevezetését, amely ma már minden Audi modellt díszít.
Volkswagen Group (2007–2015): Miután Martin Winterkorn, az Audi korábbi elnöke a Volkswagen Group elnökévé választották, De Silvát 2007. február 1-jétől a Volkswagen Group Design vezetőjévé nevezték ki. Feladata a VW utasautó márkáinak, beleértve a Škoda, a SEAT, a Volkswagen, az Audi, a Bentley, a Lamborghini és a Bugatti márkákat, stratégiai dizájndirékciónak felülvizsgálata volt. De Silva a korábbi tervező, Murat Günak helyét vette át.

Walter Maria de Silva pályafutása során számos autó formáját és kinézetét befolyásolta. Néhány kiemelkedő példa közé tartoznak:
Alfa Romeo 156: De Silva az Alfa Romeo Centro Stile vezetőjeként dolgozott, és a 156-os modell tervezésében játszott kulcsszerepet. Ez a modell a márka dizájnnyelvét megújította és újrapozicionálta, és az autóiparban is nagy sikert aratott.
Audi A5 és S5: De Silva az Audi márka csoport tervezési vezetőjeként dolgozott, és a A5-ös és S5-ös modellek tervezésében is részt vett. Ezek a modellek a sportos elegancia és a precíz vonalvezetés tökéletes összhangját képviselik.
Volkswagen Golf VII: De Silva vezető tervezőként részt vett a Volkswagen Golf VII tervezésében is. Ez a modell a Volkswagen ikonikus kompakt autójának legújabb generációja, és a dizájnban is megőrizte a Golf hagyományos vonalait.
Lamborghini Gallardo: De Silva a Volkswagen Group Design vezetőjeként felelt a Lamborghini Gallardo tervezéséért is. Ez a modell a Lamborghini sportautók között egyik legnépszerűbb és legsikeresebb volt.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass