365 NAPI HÍRLEVÉL

WOLF ZIMMERMANN

Wolf Zimmermann, a Ferrari motorfejlesztésének kulcsfigurája lett a 2026-os Forma-1-es erőforrás-projekt vezetője. Szakterülete a hibrid technológia, így ideális választás e kritikus projekt irányítására. Zimmermann, aki korábban a grazi AVL-nél (több F1-es gyártó mérnöki megbízottja) dolgozott, 2015 óta dolgozik a Ferrarinál. Kulcsfontosságú szerepet játszott a Ferrari motorteljesítményének növelésében a kihívásokkal teli 2014-es szezont követően. Ő tervezte a Superfast motort, amelyet az F1-75-ös autóban használtak, és most az SF-23-as kihívóban szerepel.
Íme néhány figyelemre méltó törekvése a Forma-1 és az autóipar területén:
2026 Formula 1 Power Unit Project (Scuderia Ferrari): Zimmermannt nemrégiben nevezték ki a 2026-os Forma-1-es erőforrás-projekt vezetőjének a Ferrarinál. Ez a kritikus szerepkör a következő generációs erőforrásegységek fejlesztését foglalja magában, nagy hangsúlyt fektetve a hibrid technológiára. A projekt célja olyan motorok megalkotása, amelyek 50%-ban elektromos hajtásúak, és meghatározott hatékonysági kritériumok alapján működnek majd, az óránkénti energiára, nem pedig az üzemanyag óránkénti mennyiségére összpontosítva. Az ezen a területen szerzett szakértelme ideális választássá teszi őt ennek az ambiciózus projektnek az irányítására.
2021 Motorfejlesztés (Scuderia Ferrari): Zimmermannt korábban az innovatív megoldások tanulmányozásával és a 2021-es Ferrari-motoron való munkával bízták meg. Közreműködése döntő szerepet játszott abban, hogy a Ferrari motorjának teljesítményét a kihívásokkal teli 2014-es szezont követően növelni tudta. Nevezetesen ő tervezte az F1-75-ös autóban használt Superfast motort, amely most az SF-23-as kihívóban szerepel.
Fejlett projektek és innovatív megoldások (Scuderia Ferrari): Zimmermann a Ferrarin belül a fejlett projektek és innovatív megoldások programját vezeti. Munkája a mérnöki kiválóság határainak feszegetésére, a legmodernebb technológiák feltárására és a teljesítmény javítását célzó kreatív megoldások megtalálására terjed ki. Szaktudása túlmutat a hagyományos megközelítéseken, így értékes tagja a csapatnak.
Összefoglalva, Wolf Zimmermann pályafutását a hibrid rendszerek mély megértése, innovatív gondolkodásmódja és a Ferrari motorfejlesztéséhez való hozzájárulása jellemezte. A hibridek területén végzett fantasztikus munkája továbbra is meghatározza a Forma-1-es erőművek jövőjét.
Ez a stratégiai lépés a Ferrari Forma-1-es versenyzési részlegének átszervezési folyamata közepette történik. A csapat a 2023-as szezonban váratlan kihívásokkal nézett szembe, többek között a Bahreini Nagydíjon és a Szaúd-arábiai Nagydíjon nyújtott kiábrándító teljesítménnyel. Zimmermann vezetésével a Ferrari célja, hogy a 2026-os szezonra egy forradalmi erőforrást fejlesszen ki, hangsúlyozva a hibrid technológia kritikus szerepét a pályán elért sikerekben.
Zimmermann tapasztalata és szakértelme a “hibridek mágusa” pozícionálja őt, és vezetése meghatározó lesz a Ferrari jövőbeli erőforrásainak kialakításában. Nézzük, hogyan alakul mindez a Forma-1 színpadán!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass