365 NAPI HÍRLEVÉL

WOLFGANG JOSEF EGGER

Német autótervező, korábban az Alfa Romeo, az Audi és a Lamborghini európai luxusautó-márkák vezető tervezője, jelenleg pedig a kínai BYD Auto elektromos járműgyártó tervezője.
A németországi Oberstdorfban született, és tervezést tanult a milánói Nemzetközi Művészeti és Tudományos Főiskolán. 1989-ben ipari formatervezőként végzett. Szakmai karrierjét 1989-ben kezdte az Alfa Romeo tervezési osztályán. 1993-ban kinevezték az Alfa Romeo főtervezőjévé.
1998-ban a SEAT vezető formatervezője lett, ahol nézeteit, ötleteit például a SEAT Ibiza, a Cordoba és az Altea modellekben is kamatoztathatta. 2001-ben nevezték ki a Lancia tervezőjévé. Ugyanebben az évben azonban visszatért az Alfa Romeóhoz, mint vezető tervező. Az Alfa Romeo által az irányítása alatt kifejlesztett autók között volt a Nuvola Concept, a 156, 166, 147 és a 8C Competizione.
2017-ben ő lett a BYD tervezési igazgatója. A kínai autógyártó őt bízta meg formatervezési identitásuk kialakításával, kezdve a hibrid BYD Song Max modellel és számos más elektromos járművel, köztük a BYD B sorozatú busszal. Ő tervezte a BYD Han-t, amely 2020-ban került forgalomba.
Wolfgang Egger a tőzsdén jegyzett Patrizia AG ingatlanvállalat alapítója és vezérigazgatója. A németországi Augsburgban található vállalat mintegy 800 embert foglalkoztat 24 globális irodában, és több mint 50 milliárd dollár értékű ingatlanvagyont kezel.
Egger 1984-ben, 19 évesen kezdte el a Patriziát, és 2006-ban hozta nyilvánosságra. Továbbra is ő a legnagyobb részvényes, alig több mint 50% -kal.
A BYD egy multinacionális high-tech vállalat, amely a technológiai innovációk kihasználásával foglalkozik a jobb élet érdekében. Az 1995-ben újratölthető akkumulátorgyártóként alapított BYD ma már változatos üzleti körrel büszkélkedhet, amely magában foglalja az autókat, a vasúti tranzitot, az új energiát és az elektronikát, több mint 30 ipari parkkal Kínában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Brazíliában, Magyarországon és Indiában. Az energiatermeléstől és -tárolástól az alkalmazásokig a BYD elkötelezett amellett, hogy nulla kibocsátású energiamegoldásokat kínáljon, amelyek csökkentik a globális fosszilis tüzelőanyagokra való támaszkodás. Új energiahordozó lábnyoma jelenleg 6 kontinensre, több mint 70 országra és régióra, valamint több mint 400 városra terjed ki. A hongkongi és a sencseni tőzsdén egyaránt jegyzett vállalat ismert a Fortune Global 500 vállalat, amely innovációkat kínál egy zöldebb világ érdekében.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass