pngwing.com (11)

365 NAPI HÍRLEVÉL

YAMAHA XVS 1100 A

Kevesen tudják de a Yamaha eredetileg zongoragyár volt. Az akusztikus zongoragyártásban szerzett tapasztalatuk volt az ami otthonossá tette őket a fémötvözetek területén. Így 1955-ben meg is alakították a motorgyártó részlegüket. Olyan jól sikerült az alapítás ,hogy Honda után a második legnagyobb motorkerékpár gyártókká váltak a glóbuszon. 

Nemcsak motorkerékpárokat hanem egyéb járműveket is készítenek, többek között: ATV-ket (quadokat), terepjárókat, csónakmotorokat, jetskiket, hómobilokat és hajókat, továbbá áramfejlesztő berendezéseket. A Yamaha vállalat logója három hangvillából áll, melyek egymásra helyezve háromszög alakzatot zárnak be egy körön belül. 

A Yamaha hosszú versenymúlttal büszkélkedhet. Különböző bajnokságokban, kategóriákban számos csapat képviselte, vagy képviseli a Yamahát, részben természetesen a motorkerékpárversenyek területén. Számos nagyszerű eredményt értek el Yamaha motorkerékpárokkal többek között Bob Hannah, Heikki Mikkola, Kenny Roberts, Eddie Lawson, Wayne Rainey, Jeremy McGrath, Stefan Merriman, Chad Reed, és természetesen napjaink szupersztárja Valentino Rossi, vagy éppen a MOTO GP-ben bemutatkozó évét töltő Ben Spies, aki a Yamaha színeiben nyert világbajnokságot 2009-ben a WSBK sorozatban.  

A Yamaha volt az első 1975-ben akik monoshock (központi rugóstaggal szerelt) motokrossz versenymotort építettek. Ez a hátsó futómű csillapítási elrendezés vezetett aztán a modern motorkrossz motorokhoz tulajdonképpen. 1962 óta a Yamaha lehetővé teszi grand prix versenymotorjainak megvételét utcai használatra is. Egy ilyen motorokból álló nem gyári támogatású angol csapat Rodney Gould-al a nyeregben 1970-ben megnyerte a VB címet a 250 cm³-esek versenyében egy Yamaha TD2-essel. 

Kiállításunk darabja Dragstar néven vált ismertté , de senkinek nem ajánlom ,hogy különírva keressen rá a neten. 

A DragStar XVS650 néven indult 1997-ben Európában (Japánban 1996 óta 400 változatban kapható), majd 1999-ben a Custom XVS1100-vel bővült. Az 1100-as a tiszteletreméltó Virago 75 fokos, léghűtéses V-ikermotor átdolgozott változatát használta, amelyet az 1980-as évek eleje óta használtak. A Star változat jobb nyomatékot kínált az új közepes méretű cruiser kerékpárnak. A Star átvette a tengelyhajtás elrendezését a Viragóból, de új felfüggesztésre és vázra támaszkodott, elvéve a Virago külső kettős lengéscsillapítóit és feszített tag motorelrendezését az egylengéscsillapító és iker alsócsövek javára. Kettős Mikuni 37 mm-es karburátorok fojtószelep-helyzetérzékelőkkel hatékonyan mérik az üzemanyagot a 8,3:1 arányú, szögletes motorhoz. 

A V-Star 1100 Classic nagy sárvédőkkel érkezett, amelyek a vezető padlólapjait is alapelemként tartalmazták a billenőváltó csapokkal. Az egyedi modellekben ezeket az elemeket egy peg konfiguráció és peg up/down váltó váltotta fel/le. A szokások a szokásos nagy első gumiabroncsot egy perccel vékonyabb gumiabroncsra cserélték a 90-es vagy 110-es sorozat kategóriájában, hogy hasonlítsanak a Harley-Davidsonhoz.  Ez sikerült is ,abszolút átadja a határtalan szabadság amerikai érzetét. 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg az e-mail címed és kattints az alábbi gombra, hogy különleges akciókat és prémium ajánlatokat kaphass